21
duben

Svatební dorty pro Hradec Králové a okolí

Svatební dorty pro Hradec Králové a okolí

Žádná svatba se neobejde bez dortu, který je zlatým hřebem svatebního dne. Už během hostiny jej svatebčané mlsně okukují a pak přijde čas, kdy ke krásnému dortu přistoupí nevěsta se ženichem a dort poprvé společně nakrojí. A Dobrůtky u Obra chystají svatební dorty těch nejlepších chutí pro Hradec Králové a okolí!

Svatební dorty jsou sladkou tečkou

Po obřadu a hostině je svatební dort sladkou tečkou. Všichni si už mohou oddychnout, že obřad proběhl podle plánu a teď už svatebčané nedočkavě pokukují po cukrářském umění, které se jim po celou dobu hostiny stavělo na obdiv. Po slavnostním nakrojení dortu se ukáže i krém s korpusem a na svatební dort dostanou chuť i ti, kteří jsou zastánci slaného.

Nezapomeňte, že podle tradic nesmí nikdo ze svatebčanů dort odmítnout.

Trendy ze světa svatebních dortů

Obr z Dobrůtek sleduje, co velí svatební trendy, a tak může nevěstě se ženichem nabídnout nejen oblíbenou klasiku, ale i cukrářské svatební novinky. Jedním z nich například je, že klasické kulaté dorty nahrazují korpusy ve tvaru čtverce, které jsou jak jednopatrové, tak i více patrové. Dále se jedná například o minidortíky a pestré kombinace chutí.

Jaké jsou chutě svatebních dortů? To záleží na mlsném jazýčku budoucích novomanželů. Někdo dá přednost marcipánu, jiný ovocnému vodopádu. Oblíbené jsou svatební dorty s květy či s propracovanými ornamenty. Příchutě jsou různé, od čokolády, vanilky, oříšků, kávy, jahod, borůvek... A co když se nemůžete na chuti dohodnout? V takovém případě vám Obr připraví každé patro z jiných ingrediencí.

Pokud plánujete velký svatební dort a chcete se přesvědčit, že vybraná chuťová kombinace krému, korpusu a polevy je ideální, připraví vám Obr po dohodě i ochutnávku vybraného dortu.

Svatební koláčky

Svatební minidortíky

Svatební minidortíky jsou oblíbeným způsobem, jak pohostit svatebčany. Často se například svatební dort řeší takto: k hlavnímu dortu, který je slavnostně rozkrojen, jsou připraveny podle počtu hostů i miniatury tohoto hlavního dortu – svatební minidortíky.

Na co nezapomenout?

Plánujete svatbu? Tak to na svatební dort nesmíte zapomenout! Platí, že čím dříve objednáte, tím lépe, ale pokud máte naspěch, potřebuje Obr mít objednávku alespoň čtyři dny před svatbou, aby sehnal všechny potřebné suroviny. A máte zajištěné svatební koláčky, výslužku pro hosty a občerstvení na večerní raut? Ne? Tak to volejte Obra, ten vám občerstvení zajistí!

Výpis článků