30
květen

Svatební koláče z Hradce Králové

Svatební koláče z Hradce Králové

Jsou malé, sladké a neobejde se bez nich žádná pořádná svatba. Víte, o čem je řeč? To je přece jasné – jde o svatební koláčky! Jsou sladkým doplňkem ke svatebnímu oznámení, hodí se do výslužky a na svatební hostině se po nich jen zapráší. Pokud jste z Hradce Králové nebo máte svatbu v okolí, neváhejte a objednejte je rovnou u Obra!

Tradiční recept na svatební koláčky

Ať už chcete „zvací“ koláčky, koláčky „výslužkové“ nebo klasické na svatební stůl, v Dobrůtkách u Obra vám jich napečou tolik, kolik si jen budete přát. A proč se svatební koláčky rozplývají na jazyku? Protože je šikovné cukrářky pečou podle tajného rodinného receptu, ve kterém nechybí klasické ingredience, ale také přání pro ženicha s nevěstou, aby je manželstvím provázelo štěstí, láska a radost. Nevěříte? Ochutnejte a uvidíte sami...

Co je dobré vědět?

  • Obr připravuje svatební koláčky podle rodinného receptu
  • Náplně: tvaroh, mák a povidla
  • Podle velikosti je cca 14 koláčků / 100 g
  • Pečeme již od 1,5 kg i podle domluvy
  • Objednávejte minimálně týden před svatbou

Svatební rohový koláč nesmí chybět

Je mezi hosty svobodná slečna, která by se chtěla vdávat? Nezapomeňte ji obdarovat svatebním rohovým koláčem. Podle pověr, pokud koláč sní pod stolem, do roka se její přání splní a stane se nevěstou.

Sháníte svatební dort?

Jak svatební koláče objednat?

Zastavte se u Obra na Gočárově třídě v Hradci Králové. Třeba bude mít upečenou malou ochutnávku koláčků a můžete je hned okoštovat. A pokud zrovna nemáte cestu kolem? Zavolejte nebo napište, vše s Obrem domluvíte a pak už se můžete těšit na tradiční svatební koláče.

Výpis článků