29
duben

Slané jarní koláče z křehkého těsta

Slané jarní koláče z křehkého těsta

Venku příroda maluje jaro v plné kráse a na záhoncích už vykukují první bylinky. Abyste po zimě doplnili energii a potřebné vitamíny, připravil pro vás Obr jeden jarní recept – koláče, které ocení především milovníci slaného. Nechce se vám péct? Nevadí! Zastavte se u Obra a pochutnejte si na slaném koláči přímo v Dobrůtkách.

Co budete na slaný koláč potřebovat?

1 křehké těsto (může být kupované, Obr ale doporučuje domácí: 180 g hladké mouky, 100 g másla, 2-4 lžíce vody - místo vody lze použít 1 žloutek)
300 g čerstvého špenátu
150 g sýru feta
150 g strouhaného ementálu
1 pórek a oblíbené jarní bylinky (pažitka, petržilka, oregano...)
olej

Jak postupovat?

Na oleji orestujte nakrájený pórek a přidejte špenátové lístky, které nechejte lehce zavadnout. Do směsi dále přidejte nakrájený feta sýr s dalšími bylinkami a vypněte plotnu. Pokud máte směs připravenou, vymažte koláčovou formu (či cca 6 koláčových mini formiček). Těsto vyválejte na výšku 3-5 mm a vytvořte kolečka, kterými vyložíte koláčovou formu. Těsto by mělo být zarovnané s horní hranou nádoby, případně můžete okraje těsta přes vršek formy lehce přehnout a po upečení oříznout.

Do připraveného těsta přidejte náplň, posypejte nastrouhaným sýrem a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C. Doba pečení se pohybuje od 15 do 20 minut.

Obr doporučuje podávat tuto pochoutku s čerstvým zeleninovým salátem. Až recept vyzkoušíte, dejte Obrovi vědět, jak se vám slaný koláč povedl.

Dobrůtky u Obra vám přejí dobrou chuť!

Výpis článků